Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Έρευνα: Αθλητισμός και τραυματισμοί

Την εβδομάδα που μας πέρασε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου πραγματοποίησαν μια έρευνα με θέμα «Άθληση και τραυματισμοί». Στην έρευνα πήραν μέρος η Ε’ και η Στ’ τάξη του σχολείου μας και πήραμε απαντήσεις 50 ατόμων. 

Πίνακας 1
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 58% των παιδιών γυμνάζεται καθημερινά (Πίνακας 1).  Όταν ρωτήθηκαν με ποιο άθλημα ασχολούνται το 68% απάντησε ποδόσφαιρο, το 32% ποδηλασία και το 28% καράτε (Πίνακας 2). Η δημοφιλέστερη απάντηση στην ερώτηση γιατί επέλεξαν το άθλημα αυτό ήταν για να καλλιεργήσουν την πειθαρχία και το ομαδικό πνεύμα με ποσοστό 54%, ενώ το άλλο 46% απάντησε πως θέλουν να μάθουν τις βασικές αρχές του αθλήματος.





Πίνακας 2

Η τάξη, όμως, διαπίστωσε πως όταν κανείς αθλείται τραυματίζεται κιόλας. Το 26% των παιδιών απάντησαν ότι τραυματίζονται ελάχιστα., το 24% ότι έχουν τραυματιστεί ελάχιστες φορές, ενώ το 18% δήλωσαν πως τραυματίζονται συχνά (Πίνακας 3).
                                  
Πίνακας 3
Πίνακας 4

Μετά ρωτήθηκαν τι είδους τραυματισμούς είχαν στο παρελθόν. Το 34% είχαν μυϊκούς τραυματισμούς, ενώ το 36% είχαν απλώς μώλωπες και εκδορές (Πίνακας 4). Η αποχή από αθλητικές δραστηριότητες έπειτα από τραυματισμός ήταν μόνο για λίγες μέρες στο 40% των περιπτώσεων.

Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά συνέχισαν τον αθλητισμό μετά τα ατυχήματά τους και οι τραυματισμοί δε στάθηκαν εμπόδιο.
Στ΄1, Δ.Σ. Πολιχνίτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου