Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Βαδίζουμε μαζί-Είμαστε μαζί


Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει το σχολείο μας για καλλιέργεια και ανάπτυξη των δεσμών, τόσο ανάμεσα στους μαθητές όσο  και ανάμεσα στους γονείς, αλλά και της προσπάθειας για ομαλή ένταξη και κοινωνικοποίηση των μαθητών της Α΄ τάξης στο σχολικό περιβάλλον, υλοποιούμε σχετικό πρόγραμμα με τίτλο: «Βαδίζουμε μαζί-Είμαστε  μαζί». Το πρόγραμμα αφορά στα παιδιά της ΣΤ΄ και Α΄ τάξης και περιλαμβάνει:

  •  Τελετή αδελφοποίησης των δυο τάξεων
  • Υιοθέτηση των παιδιών της Α΄ τάξης από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μετά από κλήρωση
  • Οργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων στα πλαίσια λειτουργίας του σχολείου, καθώς και καθημερινό ενδιαφέρον και φροντίδα του ενός για τον άλλο από τους εμπλεκόμενους μαθητές.
  •  Συμμετοχή των μαθητών της Α΄ τάξης στην τελετή λήξης και αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στο τέλος της Σχολικής χρονιάς.
  • Σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης του προγράμματος και υποβολή προτάσεων από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων  :

·         Μοσχονησιώτη Χρήστο      ΣΤ΄
·         Βούλγαρη Ευστράτιο          ΣΤ΄
·         Διόλατζη Μυρτώ                 Α΄
·         Αγιασσωτέλλη Ειρήνη         Α΄


        Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια συναινετικού και συνεργατικού πνεύματος και  η αποφυγή και αποτροπή καταστάσεων Ενδοσχολικής Βίας και Ενδοσχολικού Εκφοβισμού, ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής συνείδησης και κουλτούρας  των παιδιών, στο χώρο του σχολείου κατ’ αρχήν και στην κοινωνία αργότερα με σκοπό τούτο να αποτελέσει βασικό στοιχείο της πολιτισμικής τους ταυτότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου