Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Κωπηλασία και τέννις!

Την Τετάρτη 6/4/2016 δύο μεγάλες εκπλήξεις περίμεναν τους μαθητές της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου. Επιβιβάστηκαν στο πούλμαν και με συνοδεία των δασκάλων των τάξεων, Μεταξίας Συκά, Ραφαέλας Τσιλιγκιρίδου και Νίκης Μπενεχούτσου κατηφόρησαν για Μυτιλήνη.


Φορώντας τις φόρμες και τα αθλητικά τους παπούτσια, πρώτη στάση έκαναν στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης. Εκεί τους περίμενε η Κ.Φ.Α. του σχολείου μας, Άννα Ζαχαρίου και τους ξενάγησε.


 Το πιο παλιό σωματείο που καλλιεργεί το άθλημα της κωπηλασίας σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, άνοιξε τις πόρτες του και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του Πολιχνίτου να μάθουν τα μυστικά ενός αθλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει χαρίσει αρκετά Ολυμπιακά, παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια. Κωπηλάτησαν στο κωπηλατήριο και στα κωπηλατοεργόμετρα και δώσαν ραντεβού για το εσωτερικό πρωτάθλημα εργομέτρων που θα πραγματοποιηθεί, μέσα στον Μάιο, στο σχολείο πια.


Δεύτερη στάση έγινε στη Νεάπολη στα γήπεδα του τέννις. Εκεί σ' ένα χώρο παραδεισένιο, με καθαρό αέρα από τα πεύκα, μακρυά από την πολύβουη πόλη, τους περίμενε ο Κ.Φ.Α του σχολείου μας, Προκόπης Κουμπάρος.


Στο χώρο αυτό που πραγματοποιεί τις προπονήσεις του ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται το Διεθνές Τουρνουά Γυναικών της IIF με χρηματικό έπαθλο 10.000$, τα παιδιά από κωπηλάτες μεταμορφώθηκαν σε τενίστες. Κρατώντας στα χέρια τους ο καθένας την δική του ρακέτα σε ζευγάρια, έπαιξαν για αρκετή ώρα ο καθένας σε γήπεδο τέννις με πραγματικές διαστάσεις.


Κατά το μεσημεράκι μαθητές και δάσκαλοι, κουρασμένοι αλλά ταυτόχρονα ευχαριστημένοι για τις καινούριες εμπειρίες που αποκόμισαν, πήραν τον δρόμο του γυρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου